Flyinglure – Minns du detta revolutionerande fiskedrag?

För ungefär 20 år sedan var TV-Shop stället man handlade på, i alla fall när det gällde distanshandel. Det är inte samma sak som med internethandeln idag, då var den mycket begränsad. Det berodde på att internet och datorer var fortfarande ganska ovanliga i de svenska hemmen vid denna tidpunkt. Så skulle man shoppa på postorder var TV-Shop det hetaste just då.

TV-Shop sändes på tv:n mellan de vanliga programmen och ibland i flera timmar när det var sändningsuppehåll. Där presenterades mängder med nya och revolutionerande prylar. Majoriteten bestod av träningsutrustning men det dök upp andra saker också, som The Flyinglure.

The Flyinglure var ett fiskedrag tillverkad av gummi, och den hade en liten tyngd som satt fast på kroppen. Vanliga drag som man kastade med sjönk vanligtvis till botten direkt efter det hade kommit under vattenytan, men The Flyinglure gled sakta ner i en båge mot fiskarna, eller under bryggor osv. Sedan när man drog tillbaka linan och släppte så återgick den till samma position. I reklamen berättar man att det gick att fånga mer och större fiskar med hjälp av The Flyinglure.

Som barn testade vi faktiskt draget eftersom våra föräldrar köpte det, men så revolutionerande var det nog inte och man fick säkert inte mer fisk bara för att man hade The Flyinglure. Men tekniken är faktiskt bra och ökar säkert chanserna. Här kommer ett stycke TV-Shop-historia. Det är originalfilmen som gick som reklam, vi tror det i alla fall. Det var så länge sedan, men här kommer den: