Pimpelfiske, något som utförs när isen ligger tjock

Det är många som gillar pimpelfiske. De går under senhösten och hoppas på temperaturer under nollan så att isarna lägger sig tjocka. Pimpelfiske var tidigare något som gjordes uppe i de norra delarna av vårt land, men numera har blivit som en liten folkkär hobby där alla tar fram sitt lilla korta metspö och beger sig till närmaste lilla sjö, bäck eller tjärn.

Var som helst går det att utöva pimpelfiske, bara det finns fisk på vår, sommar och höst så finns det även fisk på samma ställen på vintern. Det är bara en faktor som står i vägen mellan dig och fisken, och det är en förhoppningsvis tjock och bra is. Det är inget att oroa sig för, då du enkelt med ett bra isborr lätt tar dig igenom de flesta isar, och sedan är det bara att sätta igång och pimpla.

Du får fisk, och en avkopplande stund i naturen

Flera människor än någonsin, går numera ut och pimplar någon gång under vintertiden. Hur kommer sig detta kan vi fråga oss? För den som inte ännu har provat på att pimpla, så är det ändå ganska lätt att beskriva den underbara känsla som tillhör vid pimpelfiske.

Tänk dig en vinterdag, där solen står allena i klarblå himmel. Du har en ledig dag, och går upp på morgonen för att göra dina favoritmackor. Min är den klassiska kokta ägg och Kalles kaviar mackan. Fyller vidare en termos med kaffe. Sedan plockar du ner dessa godsaker tillsammans med dina fiskeredskap i en liten ryggsäck.

En stund senare finner du dig själv sittandes på isen med pimpelspö i vattnet, ätandes på din favoritmacka med en kopp rykande hett kaffe. Bil ljuden från stadens gator är borta. Det är bara du och naturen. Kanske du, och naturen tillsammans med din levnadspartner, ditt barn eller din bästa vän. Kan det bli bättre.