Ny Ubåtsjakt i Stockholms skärgård, Ryssland anses ligga bakom igen

Nu är det igång igen. Nya ubåtsfynd och bilder på misstänkt ubåt i Stockholms skärgård. Gamla och nya experter ger åter igen kommentarer och vad som kan tänkas ske, och vilka de tror och anser ligga bakom. Den senaste stora ubåtsincidenten var så långt tillbaka som under det kalla kriget 1982. Nu börjar kanske ett nytt kallt krig på allvar, i vilket fall så har vår militära underrättelsetjänst ubåtsfeber igen.

Det spekuleras just nu massor om vad detta betyder, och vad den eventuella ryska miniubåt och dess besättning har för sig i Svenska farvatten. Den Svenska underrättelsetjänsten tror att det rör sig om en rysk miniubåt av fabrikatet Triton-NN, vilken i så fall skulle ha plats för upp till tio besättningsmän. Allt sedan 2011 har Svensk underrättelsetjänst haft tron på att Triton-NN och Rysslands spetsnazförband bedrivit verksamhet i Svenska farvatten, då många indikationer har påvisat detta faktum.

Denna gång uppmanas Stockholms skärgårds öbor att kontrollera sina områden, då det tros att de ryska förbanden inte bara bedriver sin verksamhet under vatten utan även kan ha tagit rekognoseringsrundor på land runt omkring i vår stolta skärgård.

Anledningen till dessa intrång i våra vatten kan tänkas vara för att ta reda på var det Svenska försvaret har sina försvarshemligheter eller för att helt enkelt sätta ut egna enheter som kan snappa upp Svensk information och rörelser i våra farvatten.

Försvaret har också flera indikationer och observationer denna gång som gör det mest troligt att detta intrång på Svenska vatten består av flera miniubåtar, då det också under tidigare observationer av intrång på Svenska vatten varit tron att det rört sig om ett flertal farkoster.

För att läsa mera och följa ubåtshistoriens utveckling går det alldeles perfekt att följa Aftonbladet genom att klicka här.