Tips när du ska fiska regnbåge

På sportfiskewebben.se hittar vi nu riklig information om hur det går till att fiska regnbåge. Regnbågen är en fisk som har inplanterats i Sverige och svenska vatten, vilken från början härstammar från Nordamerika och Nordostasien. I och med att denna fisk blivit en av de mest populära inom svenskt sportfiske, så är det mycket vanligt att finna den i speciella sjöar där man inplanterar fisk just i sportfiskesyfte.

Det som gör regnbågen speciell, är att den enkelt kan inplanteras i de flesta sjöar då den är tålig mot syrefattiga vattenmiljöer. Regnbågens igenkänningstecken är lätta att se med ett violett band på sidan samt många mörka fläckar både på huvudet, ryggen och stjärtfenan.

Regnbågen kan hittas i en max längd av cirka 100 cm, och en max vikt av hela 20 kg. Det svenska rekordet i regnbågsfiske innehas av Johan Handler och ligger på ståtliga 14,160 kg. Ett rekord som inte går av för hackor.

Så här ska du göra när du fiskar regnbåge

Regnbågen hittar du i enstaka exemplar vid eventuellt kustfiske, med vill du verkligen fiska så är det inplanterade sjöar som gäller. Regn bågen är en fisk som är nyfiken, och äter många olika sorters föda. Det finns därför många möjligheter att lyckas med sitt regnbågsfiske. Regnbågen kan fiskas med kastspö där det då gäller att ha fiskliknande vobbler, spinnare eller skeddrag. Flugfiske är en annan metod som lämpar sig utmärkt där det gäller att ha flugor som imiterar de insekter regnbågens föda består av. Dessa ska även vara färggranna då detta lockar regnbågen till hugg. Regnbågen kan även, som många av oss fortfarande gör, metas med mask eller maggots. Beroende på vattnets temperatur så är det också ett val som måste göras mellan flötmete eller bottenmete. Precis hur det går till läser du på www.sportfiskewebben.se